Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Я не вірю, що війна триватиме десятиліттями – Маринович

Важливо

Війна не триватиме десятиліттями. На обрії події, які радикально змінять усю нинішню геополітичну картину. Так було і напередодні здобуття Україною незалежності.

Таку думку у колонці для BitukMedia висловив член-засновник правозахисної Української Гельсінської групи, проректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович.

“Я не вірю, що війна триватиме десятиліттями. Зараз усі процеси йдуть прискорено. Я очікую подій, які радикально змінять усю геополітичну картину, яку ми маємо сьогодні”, – написав філософ. 

В якості прикладу радикальної зміни він наводить референдуми 1991 року. “На першому референдумі за новий союз 17 березня 70% українців тоді проголосували «за». І я в паніці думав – ну невже Україна добровільно запихне свою шию у цю петлю? А потім несподівано стався путч”, – згадує Маринович.

За його словами, путч 1991 року змінив  абсолютно все – передусім настрої і розклад сил. “І першого грудня ми мали зовсім інше голосування – за незалежність України. Тож, будуть реалізуватись не тільки ті плани, які є на столах путіна, Байдена чи Зеленського, а й ті, які є у Господа Бога”, – впевнений український філософ і правозахисник.

У колонці для BitukMedia Мирослав Маринович також написав, що Україна зараз сильніше за будь-які інші країни долучається до розпаду росії. Він неминучий, але може бути небезпечним. Захід міг би подбати, щоб розпад росії був контрольованим, але він поки не готовий до цього.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі