Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Українці укладуть новий суспільний договір після війни – Глібовицький

Важливо

Українські державні інститути відстають від потреб суспільства від самого початку незалежності. Ймовірно, українці сформулюють новий суспільний договір після війни. Він синхронізує державні органи і запити громадян.

Про це у колонці для BitukMedia написав експерт із довготермінових стратегій Євген Глібовицький.

«У нас постійно є відчуття, що суспільство уже зробило крок вперед, а політичний сектор не встигає», – каже Глібовицький. Він пояснює це тим, що українське суспільство від самого початку незалежності України було більше до неї готове і мало вищі запити, ніж політичні інституції.

«Я думаю, що так буде до того часу, поки інститути не синхронізуються із суспільними потребами», – припускає експерт.

Він говорить, що очікує глибокої та серйозної дискусії у нашому суспільстві після війни. Як наслідок, ми визначимо нові правила взаємодії державного апарату та громадського суспільства.

«Скоріше за все, ми дійдемо до формулювання нового суспільного договору і вже під нього почнемо вибудовувати систему інститутів», – каже експерт.

Нагадаємо, що у колонці для BitukMedia Глібовицький також написав, що після війни олігархи знову заявлять про себе. Однак вони будуть значно ослаблені війною і не матимуть такого впливу на політику і суспільство. Нову еліту сформують зовсім інші люди.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі