Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Руйнація росії почнеться ще до звільнення українських територій

Важливо

Михайло Самусь
Заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння

Зараз російська армія переживає явну нестачу живої сили. Але Путін не буде проводити відкриту мобілізацію. Він буде намагатися уникнути цього до останнього – і проведе її, коли поразка буде невідворотною. Та як би не старалися росіяни, на фронті у них уже нічого  путнього не вийде. Тож єдине, що може робити росія – наносити терористичні удари ракетами по цивільних об’єктах, намагаючись створити психологічний тиск на українців.. Із військової точки зору росія в подальшому буде програвати. Частина українських територій буде деокупована уже до лютого наступного року.

Сподіватися, що за цей час відбудеться революція в росії, не варто.  Жодної можливості для партизанського руху проти  володимира путіна в росії немає. Єдина реальна ймовірність – що кремлівські еліти знищать путіна, а потім між ними почнеться боротьба. Народні рухи можуть мати місце, але їх будуть використовувати самі еліти.

Але до цього ще далеко. Убивство Дар’ї Дугіної, наприклад, про жодну боротьбу еліт не свідчить. Олексій Дугін – звичайний шахрай, який намагався долучитися до ідеології «руского міра». У когось взяв гроші, не повернув – і почалися кримінальні розбірки. Ось і все. Він не є засновником нинішньої ідеології жодним чином. Ідеологія «руского міра» базується на російському нацизмі, якому 200-300 років. Якщо говорити про більш сучасних представників, то можна згадати про російських чорносотенців (крайні праві організації в Російській імперії, які виступали за збереження самодержавства та поширювали ідею триєдиного народ у 1905-1917 роках, – ред.). Одним із засновників путінської ідеології на принципах російського нацизму і концепції «руского міра» є православний олігарх Костянтин Малофєєв.

зараз стоїть питання – знищимо ми путіна або він нас

Можливість мирних переговорів із путіним є виключеною. Оскільки зараз стоїть питання – знищимо ми його або він нас. У нас у цій війні два завдання – перше – це деокупація української території, друге – руйнація російської фередації. Це два етапи. Але руйнація росії розпочнеться ще під час звільнення українських територій, а завершитися може за кілька десятиліть.

Треба розуміти, що ця війна не визначається часовими рамками. Вона визначається тим, чи будуть досягнуті завдання, про які я вже сказав. Росія свої виконати не змогла, зараз виконуємо ми свої. Але після того, як ми деокупуємо свої території, у нас буде настільки потужна армія, а росія буде на стільки слабкою, що війна почнеться уже на її території. Путін думав, що у нас в Україні зараз – це УНР 1917-1918 років. Але якби у нас була така країна, то ми б не вистояли і тижня. А тепер росіяни будуть займатися тим, що і хотів путін, – виправлятимуть помилки Володимира Леніна. Тільки не в Україні, а на своїй власній території.

росіяни будуть займатися тим, що і хотів путін, – виправлятимуть помилки Володимира Леніна

У наступні півроку Путін намагатиметься створити енергетичний армагедон в Європі. Буде економічні і енергетична криза в ЄС. Путін буде намагатися перевести війну у економіку та енергетику. Але з лютого-березня почнеться новий етап протистояння. На той час частина української території буде деокупована. Захід, який переживе зиму, почне дуже жорстко ставитися до росії і кремль отримає відповідь в економічні та енергетичній сферах. На цьому завершиться будь-яка економічна діяльність, яка поєднує Європу та західний світ загалом із росією – і почнеться занепад російської економіки. Росія цього не витримає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі