Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Топ-5 найпотужніших муралів, які зображують український прапор

Важливо

23 серпня Україна відзначає День державного прапора. Його святкують щорічно із 2004 року. За півроку війни із росією український прапор став одним із найбільш впізнаваних символів боротьби за свободу. Світ наповнився картинами, віршами, музикою і витворів усіх інших видів мистецтва, у яких митці підтримують Україну.

BitukMedia зібрало п’ять найпотужніших муралів зі всього світу, які зображують український прапор.

Київ, Україна

Український художник Саша Корбан намалював свій мурал у Києві серед квітня, коли йшли бої за Бучу та Ірпінь. На ньому руки у військовій формі зшивають розірваний український прапора.

Sasha Korban: Created this mural a few days ago in Kyiv, and at that time  nearby were battles for the liberation of Bucha and Irpin took place | STREET  ART UTOPIA
Фото: streetartutopia.com

Саша працює у стилі поп-арту та фотореалізму. Один із муралів – Мілана – знаходиться у Маріуполі.  

Париж, Франція

Жульє Малланд, також відомий як Seth Globepainter, зазвичай зображує на своїх муралах соціальні та культурні особливості франції. На його роботі в підтримку України Дитинство бавиться в атмосфері війни у сподіванні на краще.

Street Artists Paint in Solidarity with Ukraine, Worldwide 2022
Фото: Seth Globepainter

Варшава, Польша

Український художник у еміграції Street Wind намалював мурал, де грецький бог Нептун топить хтонічний крейсер «Москва». Корабль несе на собі не-святі релігійни атрибути – церковні куполи, що показує, як москва використовує релігію у своїй війні.

Робота знаходилася навпроти ринку Hala Koszyki, але за зі знанням самого автора, її зараз немає. Він пояснює це швидким темпом вуличного життя.

Прага, Чехія

Художник із Казахстану Дмитро Прошкін намалював у Празі мурал, де маленька дівчинка ховається під прапором від війни.

Фото: rferl

Поруч із нею – дитячі символи західних країн: чеський Кротик, французький Обелікс, американський Міккі Маус. Художник хотів сказати, що Україна зараз захищає західний світ від катастрофи.

Кардіф, Уельс, Британія

Художник із британського Уельсу Пол Стоун, також відомий як My Dog Sighs, намалював жовто-блакитний арт із оком, яке плаче. У ньому вражає деталізація – у зіниці видно куполи храму.

Фото: itv

«Сльоза говорить сама за себе. Жахлива, жахлива ситуація», – сказав Стоун.

Мурал знаходиться на Норткот-лейн.

Бонус

Знайти авторку і справжню назву цього мурала у мережі складно. Однак він вражає своєю легкістю і невинністю.

Намалювала його фрацузька художниця EMYART’S. Називається він «Надія веде людей», знаходиться у проїзді Сіго – популярній серед паризький вуличних художників вуличці. Виконаний олійною пастеллю на стіні.«Малюнок на підтримку України. Натхненний «Свободою, яка веде людей» художника Ежена Делакруа. За мир і свободу для всіх. Проти війни і несправедливості!» – написала художниця у Instagram.

Як повідомляло раніше BitukMedia, 20-річна українська спортсменка Ярослава Магучіх виграла змагання зі стрибків у висоту на Мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022 у німецькому Мюнхені. Дівчина принесла збірній України золоту медаль.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі