Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Понад 500 мегалітів – знайшли величезну язичницьку пам’ятку

Важливо

Величезний мегалітичний комплекс із понад 500 стоячих каменів був виявлений на півдні Іспанії у провінції Уельва. Він може бути одним із найбільших у Європі.

Про це повідомляє The Guardian.

Комплекс мегалітів займає площею близько 600 га. Він знаходиться біля річки Гвадіана на кордоні із Португалією. На цьому місці планували розбити плантацію авокадо і місцева влада вирішила провести дослідження місцевості.

Хосе Антоніо Лінарес, науковий співробітник Університету Уельви, говорить, що виявлено 526 стоячих мегалітів- менгірів, дольмени, кургани, подібні до труни так звані «кам’яні ящики» і два кромлехи – кам’яні кола, подібні до Стоунхенджа. Їх вік датується 600-500 ст. до н.е.

The CSIC magazine publishes a study on La Torre-La Janera - Mail BD
Фото: https://mailbd.net/

«Це найбільше та найрізноманітніше зібрання стоячих каменів в одному місці на Піренейському півострові», – каже Лінарес. Йому уже дали назву Ла Торре – Ла Ханера.

Однак найбільшим зібранням мегалітів у Європі все ще є Карнак у Франції – там знаходиться близько 3 тис. менгірів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, на дні Атлантичного океану знайшли кратер від астероїда, який упав на Землю близько 66 млн років тому. Науковці із шотландського Університету Херіота-Ватта кажуть, що приблизно в цей же час відбулося вимирання динозаврів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі