Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На прохання уряду – молодіжний конкурс популяризує алкоголь

Важливо

Японська національна податкова агенція запустила конкурс серед молоді для популяризації алкогольних напоїв. Кампанію Sake Viva! має на меті знайти ідеї, як можна збільшити надходження до бюджету.

Про це повідомляє The Guardian.  

Уряд просить людей віком від 20 до 39 років надати пропозиції, як можна відродити популярність алкогольних напоїв. Попит на них упав через зміну способу життя під час пандемії коронавірусу та через погляди на життя серед молоді.

Алкоголь приносив 1,7%  усіх податкових надходжень у 2020 році (що становило 1,1 трильйон єн, це на 110 мілрд єн менше, ніж за рік до карантину),  3% у 2011 році та 5% у 1980 році.

Споживання алкоголю в Японії впало з середніх 100 літрів на рік на людину в 1995 році до 75 літрів у 2020 році. Особливо стрімко впало споживання пива, коли обсяг продажів впав на 20% до менш ніж 1,8 мільярда літрів.

Урядовці вирішили, що японці надто довго сиділи вдома через «ковідний» карантин і у них зникла звичка збиратися пити з колегами.

Попри все, урядовці нагадують, що варто вживати алкоголь лише належної якості.

Конкурс триватиме до 9 вересня. Учасникам пропонують розробити лозунги, дизайн, а також дослідити споживання алкоголю за допомогою метавсесвіту. Податківці обіцяють профінансувати кампанію переможців.

Як повідомляло раніше BitukMedia, y портовому китайському місті Сямень беруть мазки на Covid-19 у виловленої у морі риби. Це пов’язано із прагненням країни до нульового рівня захворюваності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі