Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рибі роблять тест на Covid-19

Важливо

У портовому китайському місті Сямень беруть мазки на Covid-19 у виловленої у морі риби. Це пов’язано із прагненням країни до нульового рівня захворюваності.

Про це повідомляє The Guardian.

Політики і юристи Сяменя ввели правила тестувати на коронавірус рибалок і їх вилов кожного разу, як судно причалює до берега. Це пов’язано із тим, кажуть чиновники, що деякі судна ведуть незаконну торгівлю із іноземними рибалками і таким чином завозять коронавірус у Китай. Тож і людей, і вилов перевіряють на наявність вірусних нуклеїнових кислот.

Поки жодної Covid-позитивної риби не виявили. Місцеві мешканці вважають такі правила абсурдом. Вони жартома пропонують владі запровадити семиденний карантин для косяків риб, які запливають у китайські територіальні води.

Однак Китай, який дуже сильно постраждав від пандемії, суворо дотримується принципів нульової захворюваності. Людей постійно тестують на вірус, міста регулярно повністю закривають на карантин. Минулого тижня на карантин ледь не закрили покупців магазину Ikea – просто у приміщенні. Натовп зміг прорватися через двері та охоронців на вулицю.

Як повідомляло раніше BitukMedia, близько 66 тис. людей  щороку хворіють на коронавірусні інфекції після контактів з кажанами у Південно-Східній Азії. Більшість із цих випадків лишаються невиявленими. Про це йдеться в науковому дослідженні Сесіліa Санчеса та Петера Дашака із всесвітньої неприбуткової дослідницької організації EcoHealth Alliance. Інформація з’явилася на фоні виявлення нового вірусу – Лан’я – у Китаї.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі