Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

98% українців вірять у перемогу над росією – група «Рейтинг»

Важливо

98% українців українців вірять у перемогу України над росією у нинішній війні. При чому «однозначно впевнені» у цьому 81% українців. 

Відповідне опитування провела соціологічна група “Рейтинг” на замовлення Центру аналітичних досліджень (CISR) Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Соціологи опитали 2004 людини віком від 18 років по всій території України, окрім окупованих територій ОРДЛО та Криму. Використовували технологію CATI, тобто людям дзвонив комп’ютер, який випадково обирав номери телефонів із бази абонентів. Опитування не включало людей, які поїхали з України. Воно відбувалося 27-28 червня.

98% осіб відповіли ствердно на питання, чи вірять вони у перемогу над росією. При чому «однозначно впевнені» у цьому 81% українців.  64% вірять у відновлення території України в межах 1991 року після цієї війни.

Те, що Україна «точно програє» відповіли менше 1 %.

Найбільше вірять у перемогу у війні південь (85%) та центр (84%) України.  

Також на 13% зросла підтримка вступу до НАТО. Якщо у квітні вона становила 59%, то червні – 72%. А ось підтримка вступу до ЄС лишилася незмінною – 80% опитаних українців підтримують таке рішення.

Раніше німецький професор політології Андреас Хайнеманн-Грюдер заявив BitukMedia, що якщо президент рф володимир путін переможе в Україні, він захопить сусідні держави і встановить там тоталітарну форму правління, як в КНДР.  Проте у Європі досі намагаються побудувати мости із кремлем.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі