Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Гігантська військова битка» – Подоляк назвав цілі України в Криму

Важливо

Україна продовжить наносити удари по військовій інфраструктурі в Криму. Однією із цілей є Кримський міст.

Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив в інтерв’ю британському виданню The Guardian.

“Наша стратегія полягає в тому, щоб знищити лінії постачання, матеріально-технічне забезпечення, склади боєприпасів та інші обʼєкти військової інфраструктури. Це створює хаос в їхніх власних силах”, – заявив він. 

На відміну від росії, під час контрнаступу Україна не буде використовувати методи 60-70 років минулого століття, сказав політик. Українська армія не буде формувати великий ударний «кулак», який битиме в одному напрямку. Її підхід буде дуже відрізнятися від того, що продемонструвала росія.  

Подоляк припустив, що вибуху на авіабазах в окупованому Криму можуть бути роботою партизанів. Він вважає, що у найближчі два-три місяці такі інциденти можуть повторитися.

“Я, безумовно, погоджуюся з російським міноборони, яке прогнозує більше подібних інцидентів у найближчі два-три місяці. Я думаю, ми можемо побачити більше таких випадків”, – заявив він. 

Однією із цілей є і незаконно зведений Кримський міст, який є основними воротами для постачання військової техніки на південь України, каже Подоляк.

«Він має бути зруйнований», – каже політик.

Однак, радник Єрмака відзначив, що для успішного контр-наступу Україну потрібно ще 50-80 артилерійських систем на додачу до нинішніх 16 HIMARS і три M270.

Подоляк повторив тезу, що немає можливості вести переговори з рф до її поразки на полі бою.

«Росіяни відкривають вуха тільки тоді, коли гігантська військова битка б’є їх по голові», — сказав політик.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia німецький професор політології Андреас Хайнеманн-Грюдер сказав, що якщо президент рф володимир путін переможе в Україні, він захопить сусідні держави і встановить там тоталітарну форму правління, як в КНДР.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі