П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«Бавовна» в Криму – що відомо про вибухи на аеродромі Саки (відео)

Важливо

Увечері 9 серпня на аеродромі Саки в окупованому українському Криму біля села Новофедорівка пролунали вибухи. Росія заперечує удари по аеродрому чи диверсію з боку України.

Про це повідомляє BitukMedia.

Офіційна причина вибухів біля Новофедорівки – порушення пожежної безпеки. Один окупант загинув. Жертв серед цивільних немає, як повідомляює голова окупантів у Криму Сергій Аксьонов, немає, але загинув один військовий. Місцеві мешканці у соцмережах пишуть, що зараз військову частину оточує поліцейський кордон, люди покинули пляж у Новофедорівці.

Генерал України Дмитро Марченко на сторінці у Facebook написав, що по складах було 15 прильотів протягом 30 хвилин. За його словами, на територію аедрому Саки  «базується 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, у складі якого переважно літаки Су-30 СМ, Су-33 і бомбардувальники Су-24М».

Відео вибухів на російській військові базі можна також подивитися у Telegram-каналі BitukMedia.

«Основна причина вибуху боєприпасів на аеродромі Саки – лише порушення вимог пожежної безпеки», – повідомляє із посиланням на анонімне джерело російське пропагандистське видання ТАСС.

«Жодних ознак, доказів і тим більше фактів навмисного впливу на боєприпаси з метою підриву на аеродромі Новофедорівки немає», – підкреслюють пропагандисти.

Раніше в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia  німецький професор політології Андреас Хайнеманн-Грюдер, старший науковий співробітник Боннського міжнародного центру конверсії розповів, що на Заході зростає готовність допомогти Україні виграти війну з росією. Проте путін все ще має підтримку серед європейських політсил, які довго лишаються при владі. Вплинути на врегулювання стосунків між Україною і росією після війни може Китай.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі