П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Швейцарія заморозила російські золото і банківські активи

Важливо

Федеральна рада Швейцарії заборонила росії ввозити на свою територію золото та вироби із нього. Також вона заморозила активи найбільшого російського банку «Сбербанк».

Про це повідомляється на сайті швецарського уряду.

«Нові заходи перш за все стосуються купівлі та ввезення та транспортування золота, а також виробів із нього, якщо вони були вироблені в росії», – йдеться у повідомленні. Надання послуг, пов’язаних із цими товарами, також заборонені.

Також уряд запровадив нові санкції щодо російського “Сбербанка”. Його активи заморожені, він не може видавати вкладникам гроші чи надавати послуги. Однак влада зробить виключення і дозволить йому завершити уже початі угоди і продати свої дочірні компанії.

Також Федеральне управління економіки, освіти та досліджень привело санкційний список у відповідність до загальноєвропейського. Тепер його поповнили ще 54 фізичні особи на 9 організацій.

Причиною нових санкцій у Швейцарії називають те, що війна в Україні триває. Разом з тим, урядовці відзначили, що вони прагнуть завершення продуктової кризи у світі тому не вводили санкції, які б перешкодили росії продавати продукти харчування закордон.

Як повідомляло раніше BitukMedia, німецький державний банк розвитку KfW надасть Україні 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих та середніх підприємств.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі