Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Німецький держбанк виділить 7,4 мільйонів євро Україні для кредитування бізнесу

Важливо

Німецький державний банк розвитку KfW надасть Україні 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих та середніх підприємств.

Про це повідомило  Міністерство фінансів України.

«Проєкт є продовженням спільного з KfW проєкту “Підтримка малих і середніх підприємств”, реалізація якого дозволила розбудувати систему кредитування малих та середніх українських підприємств у національній валюті завдяки фінансовій допомозі ЄС на компенсацію збитків від курсової різниці та профінансувати малі та середні підприємства на загальну суму більше 1 млрд гривень», – заявили в Мінфіні

Також, уряд України залучить кредит на 30 років з 10-річним пільговим періодом.

Фонд розвитку підприємництва спрямує залучені кредитні кошти через банки-партнери на фінансування підприємств у національній валюті. В Міністерстві фінансів наголошують, що це сприятиме підтримці ліквідності фінансових установ та дозволить малим та середнім підприємствам здійснювати інвестиції в енергоефективні заходи в умовах воєнного стану.

Як раніше повідомляло BitukMedia з 1 липня Ощадбанк розпочне прийом заявок українців для отримання мікрогрантів до 250 тис. грн на новий бізнес або розвиток діючого.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі