П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Із порту Одеси вперше за війну відправили зерно закордон (відеo)

Важливо

Сьогодні, 1 серпня, з порту Одеси вийшло судно RAZONI із 26 тис. тонн української кукурудзи на борту. Це перше зерно, яке Україні вдалося вивести за кордон з часу початку повномастабної війни з росією.

Про це повідомляє у Telegram Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Судно, яке покинуло порт о 9:15, іде під прапором Сьєрра-Леоне. Воно прямує до порту Тріполі у Лівані. Безпеку руху гарантують ООН і Туреччина.

«Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів виручки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року», – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Спільний координаційний центр, який буде займатися вивезенням українського зерна, запрацював у турецькому Стамбулі 27 липня. Він діє під егідою Організації Об’єднаних Націй та за участі представників України, Туреччини, ООН та росії.

Раніше у ексклюзивному коментарі BitukMedia Якоб Хеденског, аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень, зазначив, що Росія штучно створює продуктову та енергетичну кризу у світі. Вона це робить, аби домогтися зняття санкцій та навіть встановити маріонетковий режим у Києві.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі