Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як зберегти українську державність після нашої перемоги – думка історика

Важливо

Після перемоги України у війні з росією почнуться політичні чвари. Україна збереже державність, якщо зможе вивести їх на рівень здорової політичної конкуренції.

Такі думки в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia висловив професор історії Українського католицького університету Ярослав Грицак.

Після перемоги почнуться сварки, про те, хто більше у неї вклав. І ці конфлікти перейдуть у політичну площину, вважає Ярослав Грицак.

«Головним чином монополізувати заслуги за цю перемогу буде намагатися сьогоднішня правляча партія, зокрема Офіс Президента», – каже історик.

«Важливо, аби наші політичні сварки породжували нормальну політичну конкуренцію», – пояснює Грицак. І додає, що тільки так ми зможемо зберегти нашу державність.

На думку історика, зараз загалом в Україні набагато меньше приводів до конфліктів. І навіть постать Степана Бандери не є такою суперечливою, як до початку війни 24 лютого. Однак конфлікти є невід’ємною частиною суспільства. Їх немає лише у тоталітарних режимах, як Північна Корея, каже Грицак. Тож головним лишається конструктивний підхід до дискусії.

Раніше військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов сказав BitukMedia, що цілком ймовірно, що Україна отримає перемогу на полі бою. Але це відбудеться за умови постачання необхідної для цього кількості зброї. Головним постачальником зброї є США, і все буде залежати від їх бажання

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі