П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Науковець назвав три хвороби, ситуація з якими критична в Україні

Важливо

На сьогодні в Україні загроза епідемії тифу, туберкульозу і холери є найбільшою серед усіх інших можливих. Це класичні хвороби військового часу.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia сказав біофізик, провідний науковий співробітник інституту фізики НАНУ Семен Єсилевський.

«З 2014 року була просто масова епідемія туберкульозу у військах на Донбасі. Як окопна хвороба туберкульоз розповсюджувався на ура», – пригадує Єсилевський. Тепер, із початком більш активних військових дій поширення туберкульозу й інших «хвороб війни» буде відбуватися швидше.

До слова, у червні уже звучали заяви, що у Маріуполі можливий розвиток епідемії черевного тифу та холери. Це пов’язано із великою кількістю вбитих, які не були поховані, а також відсутністю водопостачання у місці.

«Будь-які інфекції у воюючій армії і в регіонах, які страждають від бойових дій, розповсюджуються блискавично. Особливо контактні», – наголосив Єсилевський.

Він також припустив, що мавпяча віспа, якщо вона потрапить в Україні, буде поширюватися дуже швидко. Але поки загроза від неї набагато менша, ніж від тифу, холери і туберкульозу.

Раніше BitukMedia повідомляло, що щеплення від натуральної віспи, яке робилося в минулі десятиліття, може забезпечити людині певний імунітет. Але якщо воно було зроблено давно, то його ефективність невизначена.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі