Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна поїде на Євробачення – 2022

Важливо

Цьогоріч Україна візьме участь у Дитячому Євробаченні, яке відбудеться 11 грудня в Єревані. Скоро Суспільне оголосить прийом заявок на національний відбір.

Про це повідомило Суспільне.

«Минулого року в Парижі 14-річна Малена здобула перемогу серед 19 країн-учасниць. Для Вірменії це друга перемога на Дитячому Євробаченні. Суспільний мовник AMPTV провів перше Дитяче Євробачення в Єревані у 2011 році»,- йдеться у  повідомленні.

Україну в Парижі представляла 14-річна переможниця національного відбору Олена Усенко з піснею «Важіль» та посіла 6-е місце.

Зазначимо, що дитячий пісенний конкурс Євробачення вперше провели 2003 року. Відтоді в ньому взяли участь загалом 40 країн. Україна бере участь у конкурсі з 2006 року. Відтоді Україна перемагала один раз (Анастасія Петрик з піснею «Небо» у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках).

Як раніше повідомляло BitukMedia у Києві на транспортній розв’язці неподалік метро Лівобережна створили квітнік на честь рожевої панами Олега Псюка — соліста українського гурту Kalush Orchestra, що переміг у пісенному конкурсу «Євробачення-2022».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі