Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скопіювали Безоса і Маска – Kитай розвиватиме космічний туризм

Важливо

Пекінська ракетобудівна компанія CAS Space уклала угоду із державною туристичною компанією China Tourism Group із Гонконгу. Вони спільно будуть займатися космічними мандрівками.

Про це повідомляє Space.com

Минулого року CAS Space, філія Китайської академії наук, заявила, що займається розробкою одноступеневої багаторазової ракети. Вона зможе доправити 7 пасажирів у 10-хвилинну мандрівку над лінією Кармана. Тобто пролетить на висоті 100 кілометрів, де проходить межа між атмосферою Землі та зовнішнім космосом.

Китайці продемонстрували дизайн корабля – з нього ясно, що він поєднує в собі риси  суборбітальної ракети New Shepard від Blue Origin (власник – Джеф Безос) і капсули Dragon від Space X (власник – Ілон Маск).

Перший пробний запуск запланований на 2023 рік. Китай планує здійснити принаймні 15 пробних запусків перед тим, як пускати на борт туристів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, Китай розглядає проект безпілотної космічної місії до Венери Venus Volcano Imaging and Climate Explorer (VOICE). Її можуть запустити у 2026 році, а планети вона дістанеться через рік. Метою штучного супутника буде вивчення атмосфери і геології планети, а також пошук середовища, придатного для життя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі