Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна вступила в новий альянс – з ким та навіщо?

Важливо

Україна, Польща та Велика Британія офіційно запустили новий тристоронній формат співпраці для зміцнення безпеки нашої країни та розвитку торгівлі між державами.

Про це повідомили в МЗС.

“Україна, Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії та Республіка Польща мають глибокі історичні зв’язки, засновані на спільних цінностях, спільній відданості миру і безпеці та спільній історії протистояння агресорам, які загрожують свободі в Європі”, – зазначили в міністерстві.

Тож, у заяві щодо співпраці зазначається, що ці три країни посилюватимуть спільну роботу «для забезпечення стабільності та посилення стійкості України, зміцнюючи демократію на кордоні у Східній Європі».

З цією метою вони розробили тристоронній меморандум про співпрацю. Це має продемонструвати відданість Великої Британії та Польщі співробітництву щодо найпріоритетніших питань підтримки України, йдеться в документі.

«Ми повторюємо, що кожна європейська держава вільна обирати або змінювати свої заходи безпеки, зокрема договори про союз, і що жодна держава не може розглядати будь-яку частину Європи як сферу свого впливу», — наголошують міністри закордонних справ трьох країн нового альянсу.

Вони додають, що разом працюватимуть над підтримкою Кримської платформи, посиленням кібербезпеки та енергетичної стабільності, протидією дезінформації тощо.

Велика Британія та Польща пообіцяли й надалі підтримувати Україну, перебуваючи «в єдності перед російською агресією, що триває», та бути повністю відданими тому, щоб підтримати український народ у захисті суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі