Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна змогла відбити найбільшу у своїй історії кібератаку, — Мінцифри

Важливо

Україна змогла відбити найбільшу DDoS-атаку на банківський сектор, офіційні сайти органів влади, енергетичний блок та портал «Дія».

Про це повідомили в Мінцифрі.

За словами міністра Михайла Федорова, зараз усі ресурси працюють стабільно, але спеціалісти продовжують стежити за ситуацією.

«Мета подібних атак насамперед психологічна, щоб спровокувати паніку серед населення та знизити довіру до влади. Для нас всіх головне – не панікувати, діяти злагоджено, координовано та розуміти, що захист кіберпростору – наша спільна справа», – коментують в уряді.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що особисті дані та кошти громадян, держави й українського бізнесу на банківських рахунках захищені та збережені. У РНБО України підтвердили, що жодних втрат, пошкоджень, викрадень не відбулося.

Вартість проведення такої атаки становить мільйони доларів.

Атаки зазнали сайти Міноборони, Збройних сил, «ПриватБанк» та «Ощадбанк» (не працювали банкомати й термінали самообслуговування), портал «Дія». Команда “Дії” відбила атаки хакерів з чотирьох країн – Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі