Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В якому разі в Україні введуть воєнний стан? Зеленський назвав умову

Важливо

Президент Володимир Зеленський заявив, що воєнний стан в Україні введуть лише в разі повномасштабної військової агресії з боку Росії.

Про це він заявив на брифінгу.

«Щодо воєнного стану дуже просто: ми віримо в те, що не буде потужної війни проти України та широкої ескалації з боку РФ. Якщо буде — буде запроваджено воєнний стан», — сказав глава держави.

Зеленський також зауважив, що Україна не розглядатиме «прохання ватажків бойовиків» відвести українські війська з контрольованих територій Луганської та Донецької областей.

«Ми з ними не спілкуємося. Ми не розуміємо, хто це», — прокоментував президент.

Перед цим так званий «віцеспікер парламенту “ЛНР”» закликав Україну добровільно відвести війська, оскільки окупаційна влада «республіки» вважає своєю територією всю Луганську область.

Попередньо…

Увечері 21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав самопроголошені «ЛНР» та «ДНР». Перед цим його до такого закликала Держдума РФ, а також бойовики на окупованих територіях Донбасу.

Підписати указ Путіна до Москви приїхали й ватажки «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник. Путін укотре заявив, що Україна нібито не бажає виконувати Мінські домовленості й не зацікавлена в мирному розв’язанні конфлікту.

А ще він вважає, що Росія нібито «зробила все для збереження територіальної цілісності України, всі ці роки наполегливо боролася за виконання» Мінських угод.

Про все це стало відомо з телезвернення Путіна, під час якого він оголосив чимало погроз Україні та розповів про власне бачення світового порядку довкола Росії. Детальніше про слова Путіна читайте тут.

Згодом опублікували самі укази, відповідно до яких РФ введе на ці окуповані території України свої війська для «підтримки миру». Заступник голови комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Андрій Клімов уточнив, що «республіки» РФ визнає в межах, «які зараз фактично встановлені».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі