П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні затвердили меню для дитсадків

Важливо

Міністерство охорони здоров’я затвердило зимове сезонне меню для харчування дітей віком 1-7 років у садочках.

Про це повідомили на сайті МОЗ.

“Меню можна змінювати, відповідно до вподобань дітей і можливостей закладу, однак ці зміни потрібно погодити з Держпродспоживслужбою”, – ідеться у заяві.

Тож, у розробці меню використали рецепти з різних посібників — від видання «Питание детей в детском саду» 1961 року до рецептурного збірника шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Зі збірника Клопотенка укладачі запозичили рецепти курячих нагетсів, поленти (запеченої кукурудзяної каші), курячої підливи «по-італійськи», салату з буряком і селерою, фалафелю з квасолі, болоньєзе, товчанки (товченої картоплі з горохом, квасолею й цибулею), лінивих голубців (начинка не загортається у капустяне листя, а тушкується й запікається з нарізаною капустою).

Також пропонують готувати плов з родзинками, зрази, рожеві сирники, підфарбовані морквою, запечений з яблуками гарбуз, компот з родзинок, фрукти (яблука, банани й апельсини) та пакетовані фруктові соки.

Є й знайомі старшому поколінню підсолоджений молочний суп з макаронами, горохове пюре, буряковий салат, ячна каша, кисіль із какао та кип’ячене молоко.

До багатьох супів додається сметана. Водночас банош вариться на молоці й потім до каші додається сметана та твердий сир замість бринзи.

Серед рецептів можна знайти салат з зеленого горошку та ріпчастої цибулі та «рибний хлібець» — запечена маса з рибного фаршу і хліба.

Техкартки містять вимоги до продуктів, температурних режимів, подачі готової страви тощо. Так, зовнішній вигляд макаронів, відварених з овочами має бути такий: «макаронні вироби злегка втратили форму, заправлені овочами».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі