Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна піднялася в рейтингу привабливості паспортів світу – на якому ми тепер місці?

Важливо

Український закордонний паспорт посів 35 місце у рейтингу привабливості паспортів від The Henley Passport Index. Поряд із нами у рейтингу розмістились Парагвай та Перу.

Про це повідомили на сайті Henley Passport

Найпривабливішими паспортами для міжнародних поїздок стали паспорти:

  • Японії та Сінгапуру — доступні 192 країни без віз;
  • Німеччини та Південної Кореї — 190 країн без віз;
  • Фінляндії — 189 країн без віз.

З українським закордонним паспортом можна без віз потрапити у 141 країну. До переліку також потрапили країни, у яких українці можуть оформити візу вже після приїзду. У 2020 році Україна посідала 41 місце.

Разом з Україною на 35 місці опинився Парагвай, а на 36 — Перу, для громадян цієї країни доступні 135 міжнародних напрямків.

Натомість найгірші показники мають паспорти Ємену, Пакистану, Сирії, Іраку та Афганістану. Громадяни останньої країни можуть без віз подорожувати лише у 26 країн світу.

The Henley Passport Index ㅡ глобальний рейтинг країн, який вимірює ступінь свободи пересування світом їхніх громадян. З 2005 року цей рейтинг «привабливості паспортів» створює міжнародна консалтингова компанія Henley & Partners. Усього компанія оцінює документи 199 країн. 

Для формування рейтингу Henley & Partners використовує базу Timatic, яка збирає дані про паспортні, візові й митні вимоги кожної країни та території. Країни, з чиїми паспортами громадяни отримують найбільше перешкод під час подорожей, отримують найнижчі бали в індексі, і навпаки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі