Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Учені ЄС: “2021 рік став п’ятим найспекотнішим роком у світі за всю історію наукових спостережень!”

Важливо

2021 рік став п’ятим найспекотнішим у світі за всю історію наукових спостережень. Рівні вуглекислого газу та метану в атмосфері, що нагрівають планету, у 2021 році досягли нових максимумів.

Про це повідомили в службі ЄС зі зміни клімату.

Учені розповіли, що останні сім років були неймовірно теплими «з явним відривом». Найспекотнішими за всю історію спостережень називають 2020 та 2016 роки. У службі ЄС порахували, що середня глобальна температура у 2021 році була приблизно на 1,2°C вищою за доіндустріальний рівень близько 150 років тому.

Крім того, глобальні рівні вуглекислого разу і метану, основних парникових газів, продовжують зростати, й у 2021 році обидва сягнули рекордних показників.

Оскільки викиди парникових газів змінюють клімат планети, довгострокова проблема глобального потепління залишається актуальною. Зміна клімату посилила багато екстремальних погодних явищ, які охопили світ у 2021 році: від повеней у Європі, Китаї та Південному Судані до лісових пожеж у Сибіру та Сполучених Штатах.

“Ці події є яскравим нагадуванням про необхідність змінити наш спосіб життя, зробити рішучі та ефективні кроки до сталого суспільства та працювати над скороченням чистих викидів вуглецю”, — резюмував директор Служби зміни клімату Карло Буонтемпо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі