П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше на Олімпіаду поїде небінарний спортсмен — хто він?

Важливо

США відправлять першого небінарного спортсмена на зимові Олімпійські ігри, які стартують 4 лютого 2022 року в Пекіні. Ним стане фігурист Тімоті Ледюк.

Про це повідомили на сайті Асоціації фігурного ковзання США.

“Ледюк ідентифікує себе гендером, що випадає з бінарної системи — тобто не є ані чоловічим, ані жіночим”, – повідомили там.

Він виступатиме у парі з Ешлі Кейн-Гріббл. У січні цього року пара вже стала чемпіонами США, і саме тоді їх відібрали на Олімпійські ігри-2022 у Пекіні.

Як розповіли в NBC, 31-річний Ледюк оголосив про свою небінарну гендерну ідентичність минулого року. Він стане першим таким спортсменом, який виступить на зимових Олімпійських іграх. Раніше, у 2019-му, фігурист також став першим відкритим геєм, який виграв золото в парних змаганнях США, а у 2022 — першим небінарним спортсменом, який виграв змагання чемпіонату США в будь-якій дисципліні.

Нові правила

Міжнародний олімпійський комітет раніше опублікував новий документ щодо справедливості, інклюзії та недискримінації на основі гендерної ідентичності та статі. У ньому рекомендують спортивним організаціям розробити критерії для змагань, щоб жоден учасник не відчував несправедливої та непропорційної переваги щодо інших.

Міжнародний союз ковзанярів також створив правила для трансгендерів, які хочуть брати участь у змаганнях: в організації допустили перехід із жіночого в чоловіче фігурне ковзання за певних результатів аналізів на тестостерон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі