Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Популяризація науки – навіщо це Україні?

Важливо

Підвищити імідж, статус та роль України в світі можливо лише за умови популяризації науки. Такі думки прозвучали на міжнародній конференції «Synergy 2021. IT Business & IT Education!», повідомляє BitukMedia

«Наука – це можливості! Ми почали частіше підіймати це питання в освіті, і сьогодні перша панельна дискусія, яку підіймають на Synergy 2021 стосується саме науки. Цей рік справді стає проривним в цьому напрямку», – зауважила спікерка конференції, ректорка та співзасновниця Університету штучного інтелекту та цифровізації Дарина Кушерець.

Ректорка та співзасновниця Університету штучного інтелекту та цифровізації Дарина Кушерець

Під час панельної дискусії «Наука, НДДКР та бізнес в Україні: чи можлива співпраця?» спікери обмінялися думками, як саме сьогодні можна об’єднати науку та бізнес, чому це важливо і які успіхи у цьому напрямку мають інші держави. Зокрема, Дарина Кушерець закликала слухачів популяризувати науку у своїй діяльності, адже наука існує у будь-яких процесах.  

Також, експертка розповіла про перший конкурс «Молодий вчений року», який є прикладом не тільки популяризації науки, а й відкриттям нових зірок на науковому небосхилі. На конкурс подали більше ніж 1300 заявок українських науковців.

«Я була приємно шокована, ми з комісією навіть не були готові опрацювати таку кількість у ті терміни, які спочатку передбачили в положенні», ­- згадала Кушерець, яка виступала організатором конкурсу.

Нагадаємо, урочиста церемонія нагородження 100 лауреатів конкурсу «Молодий вчений року» відбулася за інформаційної підтримки BitukMedia та організаційної підтримки міжнародної комунікаційної агенції BitukAgency. До проведення конкурсу також долучилися представники українського бізнесу.

«Synergy 2021. IT Business & IT Education!» – найбільша профільна конференція, присвячена ключовим питанням ІТ-освіти в Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі