П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як Київ святкуватиме Новий рік та Різдво 2022?

Важливо

У Київській міській державній адміністрації розповіли, які святкові заходи та локації готують до новорічно-різдвяних свят.

Про це повідомили у пресцентрі відомства.

Зокрема, головну ялинку країни на Софійській площі засвітять 18 грудня, напередодні Дня святого Миколая. Дерево, висотою у 31 метр, засяє 10-кілометровою гірляндою. Прикрашатимуть його 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів.  

Тема головної святкової локації на Софійській площі — Дивоніч, коли народився Ісус Христос. Різдвяне дійство відтворять у вигляді вертепу. Довкола розташують ярмарок, фотозони, майстерню, музей новорічних прикрас, ковзанку, атракціони тощо.

Натомість на Контрактовій площі 19 грудня відкриють велику локацію «Різдво на Подолі». Її хочуть оформити у європейському стилі. Там для відвідувачів облаштують льодову ковзанку, велику снігову гірку, атракціони й резиденцію Святого Миколая. Ялинку та ярмарок обіцяють прикрасити 20 тисячами ліхтарів. 

Родзинкою цієї локації називають прогулянкову ковзанку довжиною понад 200 метрів з альтанкою для відпочинку, кав’ярнею та музичною сценою. У центрі ковзанки також розташують лаунж-зону з оркестром та сцену.

На локації біля Арки дружби народів на гостей, що прогулюватимуться пішохідно-велосипедним мостом, чекатиме новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками та гарячими напоями. 

17-20 грудня там відбудеться зимовий фестиваль Snigfest — змагання для професійних сноубордистів і лижників. Цьогоріч зимова локація вражатиме особливим оформленням, натхненним оперою, обіцяють у КМДА. 

Також 17 грудня запрацює святкова локація в парку Шевченка, яку міська влада називає найгостиннішою для батьків із дітьми. Парк має перетворитися на велику країну святого Миколая, де буде його резиденція, новорічна ялинка, фотозони, фудкорти, територія Миколайчиків, Алея Добра та Алея Кохання.

Крім того, майже 200 офіційних ярмарків із продажу живих новорічних ялинок працюватимуть з 15 до 31 грудня у всіх районах Києва, повідомляють у КМДА. Вартість дерев на офіційних точках продажу складатиме від 150 до 500 грн.

Також до 19 грудня у муніципальній книгарні «Сяйво книги» діятиме благодійна акція, згідно з якою можна придбати дитячу книжку зі знижкою 20% та подарувати її вихованцям Ніжинського будинку-інтернату.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі