Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У застосунку “Дія” генеруватиме сертифікат про COVID-щеплення бустерною дозою

Важливо

Міністерство цифрової трансформації додасть до застосунку «Дія» сертифікати про вакцинацію громадян проти коронавірусу бустерною дозою одразу після того, як розпочнуться такі щеплення.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Liga.net.

За його словами, Мінцифри вже готується до третьої дози вакцини проти COVID-19. Щойно розпочнеться масова вакцинація бустерними дозами, це відобразиться в «Дії», зауважив міністр.

“Ми поки що думаємо про те, як виглядатиме новий сертифікат. Я не думаю, що ми плодитимемо нові сутності, найімовірніше, просто апгрейднемо поточний сертифікат”, — розповів Федоров.

Він також розповів про те, що його відомство готове внести до «Дії» інформацію про щеплення українців за кордоном. Однак потрібен крок з боку Міністерства охорони здоров’я.

“Щоб отримати український ковід-сертифікат, вакциновані за кордоном українці можуть звертатися до сімейних лікарів. Частина лікарів уже вносять дані про іноземну вакцинацію до реєстрів, частина — ще ні. Це запитання до МОЗ — вони зараз змінюють нормативні документи”, — сказав Федоров.

За його словами, для Мінцифри «звичайна справа» забрати інформацію про щеплення з реєстру або електронної системи охорони здоров’я. Але, мовляв, зараз він не бачить шквалу звернень щодо цієї проблеми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі