Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні затвердили колоти третю дозу вакцини проти коронавірусу

Важливо

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 13 грудня підписав наказ, яким дозволив в Україні колоти третю додаткову дозу вакцини проти коронавірусу певним категоріям людей з послабленим імунітетом.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

“Ми рекомендуємо вводити додаткову дозу тим, хто має медичні показання для неї у зв’язку з важкими захворюваннями, адже їхня імунна система могла не сформувати належний захист. Після введення додаткової дози, ці люди будуть більш захищені від коронавірусної хвороби”, — пояснив Ляшко.

Відповідно до наказу, отримати додаткову дозу вакцини проти COVID-19 тепер можна: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, людям, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів. 

Ляшко наприкінці листопада зазначав, що бустерна доза вакцини проти COVID-19 може бути доступна в Україні з січня-лютого 2022 року.

У МОЗ переконують, зо препаратів вистачить і для бустерної дози, і, в разі необхідності, для повного циклу ревакцинації двома дозами. Але до цього треба, щоб більшість людей в Україні отримала перші дози.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі