Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Знову полетіли: Blue Origin втретє відправила туристів у космос

Важливо

Космічна компанія Blue Origin втретє відправила у космос туристів на своїй ракеті New Shepard. Цього разу серед екіпажу опинилися ведучий телешоу «Доброго ранку, Америко» Майкл Страхан та Лора Шепард Черчлі — старша дочка першого астронавта зі США, що виконав суборбітальний космічний політ, Алана Шепарда.

Про це повідомили у Blue Origin.

Всього 11 грудня зі стартового комплексу Blue Origin у Техасі у космос вирушили 6 туристів. Вкотре їх везе ракета New Shepard (яка, до речі, названа на честь Алана Шепарда).

До складу екіпажу увійшли інженер та інвестор Еван Дік, бізнесмен Лейн Бесс та його син Кемерон (вони стали першим дуетом батько-дитина, що разом полетіли у космос) та гендиректор Voyager space Ділан Тейлор. Ці четверо пасажирів заплатили Blue Origin за можливість полетіти у космос. Скільки саме ㅡ у компанії не розкривають.

Натомість телеведучий Майкл Страхан та Лора Шепард Черчлі були «почесними гостями».

Ракета New Shepard стартувала після 10 ранку за місцевим часом. Весь політ від зльоту до приземлення тривав трохи більше ніж 10 хвилин.

Екіпаж піднявся на висоту близько 105 кілометрів над Землею, перетнувши так звану лінію Кармана — умовну межу, з якої, як вважається, починається космос. 

Після кількох хвилин невагомості у космосі капсула з екіпажем приземлилася у пустелі в Техасі, а сама ракета-носій успішно приземлилася на посадкову площадку.

Це вже втретє Blue Origin відправляє туристів у космос. Перший політ New Shepard відбувся 20 липня. Тоді на кораблі полетіли 82-річна пілотеса Воллі Фанк (попередня найстаріша людина, яка побувала в космосі), 18-річний Олівер Дам’єн (наймолодший учасник космічного польоту), а також засновник Blue Origin Джеф Безос і його молодший брат Марк.

Цей політ відбувся через дев’ять днів після того, як у космос вирушив 70-річний британський мільярдер Річард Бренсон. Космоплан VSS Unity його компанії Virgin Galactic піднявся на висоту понад 80 кілометрів, а потім — після кількох хвилин «зависання» — успішно приземлився на Землю.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі