П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український супутник «Січ» вже 10 січня мають запустити в космос

Важливо

З міжнародного аеропорту «Бориспіль» 8 грудня до США відправили український супутник «Січ», який 10 січня там мають вивести в космос на ракеті компанії SpaceX.

Про це повідомила пресслужба аеропорту.

Супутник розмістили на вантажному літаку авіакомпанії Turkish Airlines. Зазначається, що спочатку його доправлять до Будапешта, а вже звідти до фінального місця призначення — Міжнародного аеропорту Маямі. У США «Січ» має прибути 12 грудня.

facebook.com/airportboryspil

Після завершення митного оформлення його доставлять до Космічного центру імені Кеннеді для підготовки до запуску та стикування з ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска.

1 грудня стало відомо, що український супутник «Січ» пройшов усі випробування й готується до відправлення у Сполучені Штати.

Запуск супутника компанією Ілона Маска SpaceX запланований на 10 січня 2022 року. Спершу супутник планували запустити у грудні 2021 року, але SpaceX перенесла політ.

Вартість запуску українського супутника «Січ 2-30» компанією SpaceX обійдеться Державному космічному агентству України в 1,99 млн доларів.

Контракт про виведення його на орбіту державне «Конструкторське бюро “Південне” ім. М. К. Янгеля» уклало з європейською компанією ISILAUNCH, яка співпрацює зі SpaceX.

«Січ» розробили в КБ «Південне». Він призначений для отримання цифрових зображень поверхні Землі у видимому та ближньому інфрачервоному діапазонах, а також для моніторингу параметрів магнітосфери планети.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі