Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Instagram зменшать «маніпулювання алгоритмів» – яким чином?

Важливо

Керівник соціальної мережі Instagram Адам Моссері обіцяє повернути хронологічну стрічку в першому кварталі 2022 року. Протягом п’яти років стрічку формували алгоритми, що визначали переваги користувачів.

Про це повідомили в TechCrunch.

“Ми віримо в більшу прозорість, віримо в більший контроль. Ось чому нині ми працюємо над версією хронологічної стрічки, яку сподіваємося запустити наступного року… Зараз ми орієнтуємося на перший квартал”, — сказав Моссері.

За його словами, команда соцмережі протягом кількох років експериментує з різними способами, як можна запропонувати користувачам більше контролю над їхньою стрічкою.

Одна з ідей, яку Instagram публічно тестував, називалася «Вибране». Функція дозволяла користувачам вибирати підгрупу облікових записів, які вони хотіли б бачити у верхній частині своїх каналів. Інша ідея, над якою працювала компанія, — це хронологічна версія.

Перехід Instagram на алгоритмічний зв’язок у 2016 році викликав суперечки. Хоча фільтровані канали на той час стали нормою в соціальних мережах, адже покращували показники взаємодії, багато користувачів були незадоволені змінами.

Instagram навіть погодився додати новіші пости до свого алгоритмічного каналу через негативну реакцію користувачів у наступні роки після запуску нової стрічки.

Незабаром користувачі знову зможуть отримати хронологічну опцію. У TechCrunch вважають малоймовірним, що Instagram зробить це налаштування за замовчуванням, з огляду на переваги, які дають алгоритми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі