П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Що найчастіше гуглили українці у 2021 році?

Важливо

Компанія Google традиційно представила підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів українських користувачів цього року.

Топ запитів опублікували 7 грудня в офіційному блозі.

Цьогоріч у трійку найпопулярніших запитів українців входить «Євро 2020», «Гра в кальмара» і «Холостяк 2021». Також часто гуглили «Класрум», «Україна Англія» й «Усик Джошуа».

У категорії «Персона» українці найчастіше шукали інформацію про боксера Олександра Усика, російського політика Олексія Навального і російську співачку МакSим. Зазначимо, що популярність артистки у 2021 році пов’язана з особливо важким перебігом у неї коронавірусної хвороби.

У категорії «Втрати» українці цікавилися смертями британського принца Філіпа, російського режисера Володимира Меньшова і французького актора Жана-Поля Бельмондо.

У категорії «Фільми» найвищий інтерес українців викликали супергеройські стрічки Marvel — «Веном 2», і DC — «Загін самогубців 2». Третє місце посідає кримінально-драмедійний фільм «Круелла».

У категорії «Серіали» переважали пошуки пригодницького бойовика у жанрі виживання «Гра в кальмара», драматично-комедійного «Джинні й Джорджія» і 2-го сезону російського комедійного серіалу «Жуки». Зазначимо, що «Гра в кальмара» цьогоріч двічі потрапила до рейтингів запитів Google.

У категорії «Телешоу» українці найбільше цікавилися проєктами «Холостяк 2021», «Євробачення» і «Холостячка 2021». У Google також зазначили, що в український рейтинг вперше потрапили російські телешоу, які доступні в Україні через трансляцію на YouTube.

«Купівлею року» в Україні стала антистрес-іграшка поп-іт. Також українці цікавилися придбанням квитків на потяг і купівлею нового iPhone 13.

Крім того, у 2021 році українці хотіли дізнатися, що таке мем «АБОБА», іграшка «сімпл-дімпл» і формалін, намагалися з’ясувати, як помер персонаж із мультсеріалу «Губка Боб квадратні штани» Сквідвард, як вийти заміж і як змінити постачальника газу.

Нагадаємо, у 2020 році компанія Google також оприлюднювала рейтинг запитів українських користувачів. 

Найпопулярнішими пошуковими запитами 2020 року у Google Україна стали «коронавірус», «коронавірус рекомендації» та «вибори у США». Крім того, українських користувачів Google цікавили такі товари як «маска медична», «пульсоксиметр» і «респіратор».

Також українці у 2020 році часто запитували, що таке пандемія; що таке коронавірус; що таке локдаун; як зшити маску; як зробити антисептик для рук та як лікувати коронавірус.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі