Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше NASA відправить на МКС темношкіру жінку

Важливо

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) визначилося зі складом екіпажу четвертої місії космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції (МКС). Вперше на станцію відправлять темношкіру жінку.

Про це повідомила пресслужба управління.

“До місії доєдналася Джесіка Уоткінс. Три інші члени екіпажу — Челл Ліндгрен (командир) і Роберт Хайнс (пілот) із NASA, а також астронавтка Європейського космічного агентства італійка Саманта Крістофоретті. Уоткінс працюватиме бортінженеркою”, – заявили там.

Так, екіпаж корабля Crew Dragon-4 вирушить до МКС у квітні 2022 року на ракеті-носії SpaceX Falcon-9 з Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. За планом, астронавти проведуть на станції 6 місяців.

Джесіка Уоткінс стала астронавткою у 2017 році, пройшовши всі необхідні випробування Комітету з відбору астронавтів NASA. Цей політ у космос стане першим у її кар’єрі.

Джесіка Уоткінс — геолог зі штату Колорадо, є випускницею Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, де вона вивчала зсуви на Марсі та Землі. Науковиця співпрацювала з науковими лабораторіями NASA над проєктами, включаючи місію марсоходу Curiosity.

Зазначимо, що першою темношкірою жінкою на МКС мала стати Джанет Епс у 2018 році. Але її замінив інший астронавт з причин, які у NASA не пояснили. Першою темношкірою жінкою, яка побувала в космосі, стала Мей Джемісон у 1992 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі