П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вийшли у плей-оф відбору на чемпіонат світу: Збірна України з футболу здолала Боснію і Герцеговину

Важливо

Збірна України з футболу у матчі останнього туру відбору на чемпіонат світу обіграла Боснію і Герцеговину — 2:0. Завдяки цьому та перемозі Франції над Фінляндією у паралельному матчі наша команда залишається у боротьбі за путівку на мундіаль.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Ці хлопці щойно перемогли і потрапили у плей-оф, де боротимуться за вихід на чемпіонат світу – 2022. Цих хлопців ми будемо несамовито підтримувати й зірвемо горлянку, коли їм це вдасться”, – написав він у своєму Твіттер.

Матч відбувався у місті Зениця.

Перемогу у відбірковій групі ще перед останнім туром собі гарантувала Франція. Натомість на друге місце претендувала Україна із 9 очками та Фінляндія із 11 очками.

Тобто нам була необхідна лише перемога, щоб фінішувати на другому місці, яке дозволяє взяти участь у плей-оф. І при цьому Фінляндія не мала обіграти Францію.

Уже з перших хвилин поєдинку наша команда намагалася тримати м’яч під своїм контролем та створювати небезпечні моменти. За перший тайм українцям вдалося створити більше ударів, проте жоден із них не призвів до взяття воріт 

А вже у другій половині збірна України все-таки довела гру до перемоги. Спершу на 58 хвилині Олександр Зінченко відкрив рахунок, а потім на 79 хвилині перевагу подвоїв Артем Довбик.

Водночас Фінляндія поступилася Франції із рахунком 0:2. Відтак саме Україна посіла друге місце із 12 очками, а у Фінляндії залишилося 11 очок та третє місце.

Тепер на українську команду чекає півфінал плей-оф, а у разі перемоги — фінал. Жеребкування цього етапу відбудеться 26 листопада. Там зіграють 12 команд: Україна, Португалія, Швеція, Італія, Шотландія, Росія, Польща, Північна Македонія, Австрія, Уельс, Чехія та Туреччина.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі