Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відновлення очного навчання: уже з наступного тижня діти підуть до школи

Важливо

У Києві з наступного понеділка, 22 листопада, відновлять очне навчання у школах. За парти повернуть учнів усіх класів.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

“Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення з наступного понеділка, 22 листопада, відновити очне навчання в столичних школах. Для учнів усіх класів”, – написав він у своєму Телеграм.

Нагадаємо, усі учні 1-11 класів у Києві перейшли на дистанційне навчання з 1 листопада, коли у місті запровадили «червону» зону.

Перед цим, з 23 жовтня, школи столиці пішли на канікули через складну ситуацію з коронавірусом. За графіком вони мали б зробити це з 25 жовтня.

Водночас 13 вересня у міністерствах охорони здоров’я та освіти і науки порадили розпочати осінні канікули у школах із 18 жовтня через спалах пандемії коронавірусу. Але тоді влада Києва вказала, що причин це робити у столиці немає, тому канікули розпочнуть за розкладом — з 25 жовтня.

Як працюють школи в час карантину?

Уряд не зобов’язує школи переходити на дистанційне навчання. Проте щоб вони могли очно працювати у «червоній» зоні карантину, всі працівники мають бути повністю вакциновані. У «жовтій» та «помаранчевій» зонах 80% працівників мають вакцинуватися хоча б однією дозою.

Проте місцева влада може самостійно посилювати карантин та переводити на дистанційне навчання навіть ті школи, де вакциновано достатньо працівників. Наприклад, з 1 листопада таке рішення ухвалила влада Львова. Після скарг батьків з 15 листопада у місті вирішили відновити очне навчання у молодших класах, а інших учнів — залишити на «дистанційці».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі