Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Офіційно: для нацзбірної України з футболу затвердили головного тренера

Важливо

Виконком Української асоціації футболу затвердив головним тренером національної збірної України Олександра Петракова, який у 2019 році з юніорською збірною України з футболу виграв чемпіонат світу U-20.

Про це повідомили на сайті УАФ.

“На засіданні присутній Олександр Васильович Петраков, якому ми з вами в ніч із 16-го на 17 серпня довірили прийняти збірну в дуже важкий період кваліфікації — коли в активі в неї було три очки після трьох матчів. А рівно за три місяці ми можемо підбити перші підсумки його роботи — збірна виборола право на виступ у плей-офф відбору чемпіонату світу-2022”, – заявили там.

Так, Петракова ще у серпні призначили виконувачем обов’язків головного тренера нацзбірної.

В УАФ вказують, що з того часу команда не програла жодного матчу, звела до нічиєї поєдинок проти чинного чемпіона світу — збірної Франції — та виборола дві ключові виїзні перемоги над прямими конкурентами: збірними Фінляндії та Боснії і Герцеговини.

Президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко заявив, що Петраков своєю роботою та результатами «повністю заслужив зміну формального статусу на чолі збірної».

Олександр Васильович Петраков ㅡ український футболіст та провідний тренер. Перед тим як очолити юнацьку збірну, Петраков був гравцем київського «Динамо», вінницького «Локомотива», «ЦСКА-Київ», черкаського «Дніпра», рівненського «Авангарду», нікопольського «Колоса».

Професійну тренерську кар’єру Петраков розпочав в запорізькому «Торпедо», де входив до тренерського штабу впродовж 1993—1994 років, згодом працював на аналогічній посаді в ЦСКА-2 (Київ).

З середини 2000-х Петраков став займатися з юнацькими збірними. У 2009 році він став заслуженим тренером України. Його також відзначили у топ-20 найкращих тренерів збірних у 2019 році за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики (IFFHS).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі