Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Позитивна статистика: на дорогах утричі поменшало ДТП із загиблими і травмованими

Важливо

На ділянках доріг, обладнаних камерами автоматичної фіксації порушень ПДР, кількість дорожньо-транспортних пригод із загиблими і травмованими впала втричі.

Про це повідомило повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Ми проаналізували статистику за рік роботи камер, які були запущені першими, і саме у цих місцях ми маємо зниження ДТП із потерпілими і загиблими майже утричі. Тобто, якщо у попередні роки на цих місцях у сукупності траплялося у середньому 123 ДТП із потерпілими й загиблими, то наразі їх трапляється 44”, – розповів заступник голови департаменту.

Так, за даними Департаменту патрульної поліції, цього року сталося 154 480 ДТП, із них 20 365 – із потерпілими або загиблими. У них загинуло 2592 особи і 24 905 були травмовані.

Найпоширенішою причиною автопригод назвали порушення швидкісного режиму – понад 40% усіх аварій із потерпілими і загиблими. Серед інших причини – порушення правил маневрування, правил проїзду перехресть та пішохідних переходів, а також недотримання безпечної дистанції.

Цьогоріч правоохоронці зафіксували 10-відсоткове зниження кількості смертей на дорогах України.

На дорогах України зараз працюють 236 камер автоматичної фіксації. Надалі в МВС планують збільшення кількості камер автофіксації, законодавчі ініціативи та автомобілі-фантоми на дорогах. На дорогах України зараз працюють 236 камер автоматичної фіксації з двох тисяч необхідних.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі