П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Світовий рекорд у 105 років: американка здолала 100 метрів за 1 хвилину 2,95

Важливо

У США у штаті Луїзіана 105-річна Джулія Хокінс на прізвисько «Ураган» встановила світовий рекорд у своїй віковій категорії з бігу на спринтерські дистанції. Американка здолала сто метрів за 1 хвилину 2,95 секунди.

Про це пише The Guardian.

“Я люблю бігати і люблю надихати інших. Я хочу продовжувати бігати якнайдовше. Я хочу сказати іншим, що ви повинні залишатися активними, якщо хочете бути здоровими та щасливими з віком”, — розповіла Хокінс.

Зробила вона це під час змагань для людей літнього віку (Senior Games).

Хокінс залишилася незадоволеною своїм результатом. Каже, що хотіла пробігти стометрівку менше, ніж за хвилину.

Джулія захопилася Іграми для людей старшого віку у 80 років, працюючи вчителькою на пенсії. Вона брала участь у велогонках і здобула дві золоті медалі, але згодом закінчила кар’єру в цьому виді спорту, оскільки в її віковій категорії не залишилося суперників.

У сто років Джулія вирішила стати спринтеркою. Так, у 2017 році вона пробігла стометрівку за 39,6 секунди. Це був світовий рекорд, але його у вересні побила спортсменка Даян Фрідман.

Тоді «Ураган» вирішила встановити рекорд у категорії 105+, і у неї вийшло.

Інші рекорди

Цього року було встановлено одразу кілька вікових рекордів на дистанції у 100 метрів. У серпні Хіроо Танака з Японії фінішував з результатом 16:69 секунди, встановивши чоловічий рекорд у категорії 90 років і старше.

У жіночих змаганнях австралійка Джулі Брімс побила рекорд 55+ за 12:24, а американка Кеті Берген перетнула фінішну межу з результатом 16,26 секунди у категорії 80 і старше. Берген також побила вікові рекорди у стрибках у висоту на 60 та 200 метрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі