П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Не потрібно боротися із цим”: Поремчук розповів секрет цифрової гігієни

Важливо

У час повної цифровізації люди втрачають статус споживача та перетворюються на інструмент для заробітку.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia розповів «батько» електронного урядування Євген Поремчук.

“Треба тримати себе в руках і треба мати таку штуку, називається – “цифрова гігієна”, ви ж чистите зуби зранку, так і тут. І головне, що тут питання не про доросле населення, тому що доросле населення має дбати про себе саме і думати головою. Ми зараз говоримо про дитяче населення”, – зауважив він і згадав, цитату: “У соціальних мережах ми з вами не клієнти, а – товар”.

Таким чином, Євген пояснив, що клієнти – це рекомендації, які отримують користувачі соцмереж, тому в такому випадку люди мають роль товару, якими торгують соцмережі.

“Якщо хтось думає, що Фейсбуку, ТікТоку чи Інстаграму корисне, щось корисне (перепрошую за тавтологію) нам дати, що вони стараються нам щось корисне дати, або дбають за нас – це абсолютно, точно кажу вам, ні!”, – додав Поремчук і зауважив, що єдине за чим дбають соцмережі – це наш фокус.

Люди буквально витрачають години життя на перегляд незначних відео, неякісної реклами, беззмістовних стрічках саме у соцмережах.

Для боротьби із цим, у першу чергу: “не потрібно боротися із цим”, наголосив Поремчук. Він закликав, аби люди просто мислили та приділяли увагу виключно якісній, необхідній інформації.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі