Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні знімуть фільм про ЛГБТ-стосунки

Важливо

Державне агентство України з питань кіно виділило 20 мільйонів гривень на фільм «Мій юний принц», який розповідає про одностатеві стосунки двох чоловіків.

Про це повідомили в Держкіно.

“Поль – 17-ти річний підліток з хворою психікою, що живе в шикарному маєтку, веде розгульний спосіб життя і проявляє нездорову прихильність до власної матері Софії, яка живе разом з ним. Незабаром в життя Поля і Софії вторгаються молодий хлопець Антуан і його батько Марк. У Поля зав’язуються стосунки з Антуаном, а у Софії в цей час з Марком. Але як би вдало все не складалося, поява Антуана і Марка веде всіх до трагедії”, – ідеться у стислому описі стрічки.

Загальний бюджет стрічки становитиме 25 мільйонів гривень, із яких 20 мільйонів — державні.  

DzygaMDB

Як повідомило видання Yabl, продюсером і сценаристом фільму є Олексій Гладушевський, який також був продюсером телесеріалу «Перші ластівки».

DzygaMDB

У 2008 році вийшов український фільм «Сафо», у якому теж порушували тему ЛГБТ-стосунків. Проте його режисером був британець. Натомість стрічка «Мій юний принц» стане першим повнометражним художнім фільмом про ЛГБТ-стосунки, який створять в Україні й виключно українською командою.

Чому це важливо?

Значна частина українців все ще негативно сприймає ЛГБТ-людей. Так, у серпні 47% жителів відповіли, що негативно ставляться до представників ЛГБТ+. Натомість позитивне ставлення лише у 7-8% українців.

Моніторингова мережа Центру «Наш світ» у 2020 році задокументувала в Україні 188 випадків дій на ґрунті гомофобії чи трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ+ в Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі