Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зародження африканського кіно: Netflix та ЮНЕСКО оголосили конкурс

Важливо

Найбільший стрімінговий сервіс у світі Netflix та Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) оголосила конкурс, щоб знайти талановитих африканських кінематографістів. Вони хочуть екранізувати народні казки континенту.

Про це повідомили в пресслужбі Netflix.

“Ми віримо, що відмінна історія може з’явитися звідки завгодно і полюбитися усюди. Африка має багату історичну спадщину і молоде населення, готове виступити і розповісти історії Африки у всьому їх різноманітті … Нам не терпиться побачити, що у вас є”, — ідеться у повідомлені.

Конкурс короткометражних фільмів під назвою «Африканські народні казки в новому світлі» покликаний знайти «найсміливіші, найдотепніші та найдивовижніші перекази деяких найулюбленіших народних казок Африки».

Взяти участь у конкурсі запрошують молодих кінематографістів з країн Африки на південь від Сахари, які хочуть зайнятися розробкою і виробництвом художніх фільмів.

Кандидати повинні мати щонайменше 2 роки та максимум 5 років професійного досвіду в аудіовізуальній індустрії. Вони мають розробити та зняти один або два художні фільми, телефільми, документальні фільми, або 2-3 короткометражних фільми чи рекламних ролики.

Шістьом переможцям конкурсу дадуть змогу за підтримки Netflix зняти свої короткометражні фільми. Їм виділять 25 тисяч доларів на власні потреби та ще 75 тисяч доларів на виробництво фільму.

Колекцію стрічок-переможців презентують на платформі Netflix у 2022 році.

У компанії зазначають, що обрали казки, бо вони завжди відігравали важливу роль в культурній спадщині і можуть стати хорошим ґрунтом для творчого переказу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі