П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Цього разу із зіркою «Зоряного шляху»: Blue Origin вдруге відправила у космос туристів

Важливо

Космічна компанія Blue Origin здійснила суборбітальний космічний політ на кораблі New Shepard. Серед космічних туристів був і 90-річний канадський актор Вільям Шетнер, відомий роллю у науково-фантастичному серіалі «Зоряний шлях». Він став найстарішою людиною, яка побувала в космосі.

Про це повідомила пресслужба компанії.

New Shepard NS-18 стала вже другою туристичною місією для New Shepard. Спершу запуск планувався на 12 жовтня, але через погодні умови його перенесли.

Компанія ще 4 жовтня оголосила склад екіпажу: на борту New Shepard були Кріс Бошвізен — співзасновник космічної компанії Planet Labs, Глен де Вріз — співзасновник компанії з проведення клінічних випробувань Medidata Solutions, а також Одрі Пауерс — віцепрезидентка Blue Origin з питань польотів.

Окрім того, місце на кораблі отримав актор Вільям Шетнер, який здобув популярність після ролі капітана Кірка в науково-фантастичному серіалі 1960-х років «Зоряний шлях». Цього разу Шетнер, якому в березні виповнилося 90 років, зміг побувати в космосі по-справжньому.

Всього політ New Shepard тривав близько 11 хвилин. Членів екіпажу підняли на висоту понад 100 кілометрів, перетнувши так звану лінію Кармана — умовну межу, з якої, як вважається, починається космос. 

Після того, яка капсула досягла найвищої точки польоту, космічні туристи мали кілька хвилин, щоб помилуватися краєвидами із космосу у невагомості. Уже незабаром після цього у Blue Origin повідомили про успішне приземлення.

На місці приземлення туристів зустрічали команда Blue Origin, друзі та родичі, а також сам засновник компанії Джеф Безос. Після завершення свого польоту у космос Шетнер заявив, що «всі у світі мають зробити це».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі