П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Lego боротиметься з гендерними стереотипами: у компанії нововведення

Важливо

Данський виробник іграшок Lego більше не поділятиме іграшки окремо «для дівчаток» та «для хлопчиків». Так компанія хоче боротися з гендерними стереотипами, які, зокрема, впливають на майбутню кар’єру.

Про це повідомило The Guardian.

“Батьки також більше стурбовані тим, що їхніх синів, а не дочок, будуть дражнити за те, що вони граються з іграшками, пов’язаних з іншою статтю”, — сказала директорка Інституту гендерних питань у ЗМІ Мадлен Ді Нонно, яка проводила дослідження.

Тож, відповідне рішення в Lego ухвалили після опитування щодо ставлення до гри та майбутньої кар’єри. Загалом опитали майже 7 тисяч батьків та дітей 6-14 років у Китаї, Японії, США, Чехії, Великій Британії, Польщі та Росії.

Дослідники виявили, що дівчата стали впевненішими під час гри та цікавляться різними тематиками та сферами діяльності. Однак хлопчики побоюються обирати деякі види іграшок, бо вважають, що над ними сміятимуться через «іграшки для дівчат».

На думку Ді Нонно, такі результати свідчать про те, що діяльність, яка зазвичай пов’язана з жінками, досі у суспільстві вважається менш цінною та важливою. Також виявилось, що батьки частіше заохочують синів займатися спортом, наукою та технологіями. А дочкам у п’ять разів частіше, ніж синам, пропонують цікавитися танцями та модою.

Дослідники зазначають, що дівчата, які не грають будівельними іграшками, не розвивають просторові навички, а хлопчики, які не грають у ляльки, втрачають навички важливі у вихованні дітей.

Щоб заохочувати дітей грати різними іграшками, Lego не буде вказувати на своїй продукції «для дівчаток» або «для хлопчиків». На сайті виробника іграшки також не розділятимуть за статтю, натомість іграшки групуватимуть за темами.

“Наше завдання зараз — заохочувати хлопчиків і дівчаток грати з іграшками, які раніше традиційно вважалися не для них”, — сказала директорка з продукції та маркетингу Lego Group Джулія Ґолдін.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі