Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У бразильському муніципалітеті українську мову визнали офіційною

Важливо

Українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії.

Про це повідомив Світовий конгрес українців.

“Вітаємо з цим успіхом Українську-Бразильську Центральну Репрезентацію, на чолі з Віцепрезидентом Світового Конґресу Українців, адвокатом Віторіо Соротюком Vitorio Sorotiuk, який підготував проєкт Закону та обґрунтування.”, – ідеться у повідомленні.

Так, українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії. Законопроєкт з таким рішенням одноголосно підтримали всі присутні депутати на засіданні 5 жовтня 2021.

Новий закон відкриє нові можливості для обміну спеціалістів, навчання молоді на університетському рівні в Україні або ж за допомогою електронних засобів дистанційно.

Про муніципатітет

Прудентополіс називають столицею української Бразилії. Це відомий на всю Бразилію центр української культури. Сюди приїздять, щоби побачити українські вишиванку, писанку, танці, послухати українські пісні. Є спеціальні тури для відзначення української свят. Українська кухня також дуже відома у Бразилії: там можна покуштувати борщ і пироги.

Перші українці прибули до Бразилії близько 1885 року. Тодішній імператор Бразилії Педро Другий оголосив на весь світ, що радо прийме імігрантів, котрі візьмуться обробляти цілинні землі. За це іноземним аграріям  обіцяли земельні наділи.

До Прудентополіса перші 1500 сімей або майже вісім тисяч осіб прибули 1896 року, всього лиш через два роки після заснування цього міста. Українці формували культуру й традиції нового населеного пункту практично від початку його існування. Вже через 10 років за активної участі наших земляків Прудентополіс став центром муніципалітету.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі