П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У мережі показали перші фото ранкового Меркурія

Важливо

Європейський космічний апарат BepiColombo в суботу при зближенні з планетою Меркурій передав на Землю перші знімки її поверхні.

Про це у своєму Твіттер повідомило Європейське космічне агентство (ESA).

“Перші кадри Меркурія цього ранку”, – підписали фото.

Близько 23:34 за Гринвічем в п’ятницю апарат здійснив перший з шести запланованих прольотів над планетою на висоті 200 км, збираючи зображення і наукові дані. Потім були також зроблені знімки північної півкулі Меркурія з відстані 2 420 км.

Залучені камери апарату забезпечували чорно-білі знімки з роздільною здатністю 1024 x 1024 пікселів.

На знімках, зроблених з найближчої відстані, можна розгледіти великі кратери на поверхні планети. Вона сильно порита кратерами, дуже схожими на місячні.

Взагалі запуск апарату було здійснено 20 жовтня 2018 року. Після серії гравітаційних маневрів для економії палива в польоті – одного біля Землі, двох біля Венери і шести біля Меркурія космічний апарат BepiColombo 5 грудня 2025 року вийде на орбіту найближчої до Сонця планети.

Метою проекту є вивчення складу поверхні Меркурія і навколишнього простору, оцінка геологічної історії розвитку планети, вивчення хімічного складу поверхні та її внутрішньої структури.

Крім того, буде проведено аналіз походження магнітного поля і дослідження його взаємодії з сонячним вітром, а також картування поширеності водневмісних сполук і водяного льоду в полярних ділянках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі