П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ваша честь, ви тепер також онлайн? В Україні запустили мобільний застосунок “єСуд”

Важливо

У Державній судовій адміністрації презентували мобільний додаток “еСуд”, який дозволить отримувати процесуальні документи і судові повідомлення на смартфон.

Про це повідомила Державна судова адміністрація України.

“Ми згенерували ідею з урахуванням побажань користувачів підсистеми «Електронний суд», основну версію якої тестували з 2018 року. Вони висловилися щодо потреби розробки мобільної версії застосунку, щоби доступ до «Електронного суду» був більш зручнішим через мобільні пристрої та смартфони. Тому ДСА України окрім ідеї розробило технічне завдання і функціональні вимоги до цього застосунку”, – розповів заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький.

28 вересня 2021 року в Державній судовій адміністрації України відбулася презентація мобільного застосунку «єСуд». 

Під час презентації розробники розповіли, що після проведення всебічного закритого тестування, мобільний застосунок доступний для вільного завантаження у GooglePlay та AppleStore.

Застосунок “єСуд” дозволяє не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, але й отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на власний смартфон. Це ІТ-рішення спрощує доступ до правосуддя як мешканцям віддалених населених пунктів та непідконтрольної уряду України території, так і всім іншим жителям України.

Щодо назви застосунку, Чорнолуцький пояснив, що літера “є” в “єСуд” означає не “електронний”, а “є”, тобто, існує. За аналогією з іншими сервісами від Мінцифри, зокрема, “єМалятко”.

Бюджет склав приблизно 360 тис.грн. Але ці витрати взяло на себе представництво  ПРООН в Україні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі