Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У TikTok з’явиться конкурент? Facebook запустила аналог застосунку коротких відеороликів Reels

Важливо

Facebook оголосила про публічний запуск сервісу коротких відеороликів Reels для всіх користувачів iOS- і Android-додатків соціальної мережі в США.

Про це повідомили в TechCrunch.

“Ця функція є відповіддю Facebook на постійну популярність TikTok”, – зазначило видання.

Як і TikTok, Reels дозволяє публікувати короткі відеоролики, які можна редагувати за допомогою різних інструментів, у тому числі ефектів доповненої реальності, таймерів зворотного відліку і багатьох інших.

Після публічного запуску користувачі отримали можливість публікувати короткі відео безпосередньо в Facebook, а також ділитися ними в Instagram, щоб збільшити охоплення аудиторії.

Facebook також поділилася більш докладною інформацією про те, як вона має намір стимулювати створення Reels. Компанія представила нову бонусну програму, в рамках якої буде платити творцям контенту за перегляди опублікованих ними роликів.

Протягом 2022 року Facebook має намір виплатити творцям контенту $1 млрд в якості заохочення. В рамках програми Reels Pay компанія Facebook платитиме користувачам, чиї ролики наберуть не менше 1000 переглядів протягом 30-денного періоду.

Нова програма буде доступна тільки для авторів з США і поки що тільки за запрошеннями. Але пізніше вона буде запущена глобально.

Facebook заявляє, що вона також розробляє інші способи монетизації для творців контенту, включаючи платні стікери і рекламні банери. Компанія також працює над інтеграцією Reels зі своєю системою Stars, яка дозволить користувачам фінансово заохочувати творців контенту. Facebook також планує монетизувати Reels, тестуючи рекламу, яка з’являється між роликами, аналогічно рекламі в TikTok.

Користувачі Facebook можуть створювати ролики кількома способами, в тому числі за допомогою кнопки «Створити» в новому розділі Reels, який з’являється при прокручуванні новинної стрічки, під час перегляду роликів або при натисканні на Reels у верхній частині стрічки.

Сервіс Reels  вперше був запущений понад рік тому в якості альтернативи TikTok. Сьогодні продукт пропонує набір функцій, аналогічний TikTok, включаючи доступ до великого каталогу аудіо і потужних інструментів редагування відео.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі