Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

1000 км на одній заправці: у Польщі презентували перший у світі водневий потяг

Важливо

У рамках залізничної виставки TRAKO 2021 у середу 22 вересня відбулася офіційна презентація в Польщі першого у світі водневого поїзда з досвідом комерційної експлуатації Coradia iLint.

Про це повідомило ЦТС.

“Цей поїзд ще влітку було презентовано на одному з випробувальних полігонів країни для вузького кола фахівців, сьогодні ж інноваційний транспорт показали широкій публіці”, – зауважило видання.

Це один з перших двох передсерійних водневих поїздів Alstom, які раніше тестувалися в Німеччині і були презентовані в ряді європейських країн.

Поїзд може розвивати швидкість до 140 км/год, а однієї заправки, як показав досвід тестової експлуатації, вистачає приблизно на 1000 км.

Цей поїзд ще влітку було презентовано на одному з випробувальних полігонів країни для вузького кола фахівців, сьогодні ж інноваційний транспорт показали широкій публіці.

Як зазначив Славомир Налевайка, керуючий директор Alstom в Польщі, Україні та країнах Балтії, зацікавленість до запуску водневих поїздів проявляє Поморське воєводство, оскільки там інфраструктура найбільш підготовлена до використання поїздів на такому виді палива.

При цьому він підкреслив, що на сертифікацію рухомого складу знадобиться близько 3 років. А ціна водню зараз приблизно вдвічі вища за дизпаливо, тому багато що залежить від фінансування.

Перед цим пасажирський поїзд Alstom Coradia iLint показали в Швеції. У серпні 2021 року він виконав дебютний презентаційний рейс в Естерсунді. Поїзд розроблений спеціально для використання на неелектрифікованих лініях, як альтернатива дизельним поїздам. У компанії відзначають, що заміна одного дизельного регіонального поїзда на один водневий поїзд знизить річний еквівалент викидів CO2 на кількість, еквівалентну викидам 400 автомобілів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі