Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

За день провели дві унікальні операції: у Львові трансплантували серце дитині та пересадку легень

Важливо

У Львові за один день виконали одразу дві унікальні для України операції з пересадки органів. Зокрема, здійснили трансплантацію легень та трансплантацію серця дитині.

Про це у своєму Фейсбук повідомив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

“Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні”, ㅡ написав він.

Медики пересадили легені 56-річному львів’янину, який понад 10 років мав хронічну хворобу, а останні чотири майже не виходив з квартири та був киснезалежним. За словами Самчука, без нових легень він прожив би не більше кількох місяців.

facebook.com/ulyana.samchuk

Донором став 54-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на операцію дала його дружина.

Його серце пересадили 13-річному хлопцю з Волині з села Зарудці. Він хворів з липня, а останній місяць був у реанімації Волинського ОДТМО. Протягом двох тижнів він перебував у лікарні Львова. Стан хлопця був критичним та рахунок ішов на дні, каже Олег Самчук.

facebook.com/ulyana.samchuk

Лікар Борис Тодуров, який пересаджував йому орган, зазначив, що у лікарні працювала команда зі спеціалістів з Києва, Львова та Польщі.

Загалом же, окрім серця та легенів, медики вилучили у донора печінку, нирки та рогівку ока ㅡ її у Львові посмертно не пересаджували останні 20 років.

Нирки та печінку також трансплантували 21 вересня, а рогівку запланували на четвер, 23 вересня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі