Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні підвищать стипендії: на скільки?

Важливо

В Україні з 1 січня 2022 року підвищать стипендії. На більші виплати можуть розраховувати учні закладів профтехосвіти, а також студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Таке підвищення проведуть уперше з листопада 2017 року”, – зауважив він.

Так, в установах профтехосвіти стипендії обіцяють збільшити у 2,5 раза, а студентам вишів стипендії підвищать щонайменше у 1,5 раза, каже Шмигаль.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що стипендії зростуть з 1 січня 2022 року.

“Це важливий крок назустріч студентам, який повинен ще більше мотивувати їх учитися й досягати науково-освітніх вершин”, — написав він.

Також міністр зазначив, що збільшать і розміри стипендій президента України для переможців Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Нині студенти денної форми навчання вишів отримують 1300 гривень стипендії. Найкращі студенти отримують підвищену стипендію, яка становить 1600 гривень.

Студенти коледжів і технікумів денної форми навчання отримують 980 гривень виплати. Розмір підвищеної стипендії для них становить 1250 гривень. Студенти профтехучилищ щомісяця отримують 490 грн. Підвищеної стипендії для них немає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі